Selecteer een pagina

Apple Podcasts biedt sinds iOS 17.4 automatische transcripts (transcripties) aan. Waarom is dit voor podcasters interessant? Welke voordelen kun je als podcaster halen uit je automatische Apple Podcasts transcript?

Wat we nu weten:

  • Apple Podcasts transcribeert nu in vier talen: Engels, Duits, Frans en Spaans. Nederlandstalige podcasts moeten dus nog wachten.
  • Als je je eigen transcripts wilt toevoegen, moet je dat in Apple Podcasts Connect aangeven
  • Namen van sprekers worden realtime weergegeven in het transcript
  • In het transcript zie je woord voor woord gehighlight op het moment dat het woord wordt uitgesproken
  • Je kunt het transcript zonder kosten downloaden voor eigen gebruik
  • Het transcript is mogelijk niet perfect

Verbeterde toegankelijkheid

De eerste, obvious en belangrijkste reden is dat Apple nu op grote schaal podcasts toegankelijker maakt voor mensen met een auditieve beperking of die anderszins geholpen zijn met het meelezen met de aflevering.

Meer luisteraars voor je podcast

In een rumoerige trein, in een drukke wachtkamer of als je je geluid simpelweg niet zo hard wilt zetten, is het ook voor mensen die normaal gesproken geen auditieve belemmeringen hebben een prettige ervaring om tekstuele ondersteuning te hebben van een transcript. En een reden om jouw aflevering niet te stoppen, iets anders te gaan doen en vervolgens vergeten verder te luisteren. Killing voor je resultaten.

Een hoog afluisterpercentage helpt je onder andere hoger scoren in de Apple hitlijsten, waar mensen op zoek gaan naar nieuwe podcasts. Dat luisteraars jouw afleveringen verder afluisteren, verhoogt je kansen op meer luisteraars.

SEO-voordelen

Transcripts maken het voor zoekmachines makkelijker om de inhoud van je podcast te crawlen en te indexeren. Met transcripts verbeter je de vindbaarheid van je podcast en je afleveringen, waardoor je hoger in Google kan komen te staan. En dat geeft je meer kans op organisch verkeer naar je podcast.

Hergebruik van je podcastcontent

Je podcast wordt weleens aangeduid als een contentbron waaruit je minstens 25 andere stukken content kan halen. Dat klopt, maar als je dat succesvol wilt doen met resultaten waar je wat aan hebt, dan kost je dat toch flink wat tijd en energie. Een transcript kan dat proces bespoedigen en je helpen om nog veel meer waarde voor je bedrijf uit je podcast te halen.

Zoeken in je aflevering

Luisteraars kunnen met de zoekfunctie je aflevering doorzoeken en direct naar het gedeelte gaan dat hen interesseert of het gedeelte terugzoeken dat zij nog eens willen beluisteren. Het maakt het voor je luisteraar gemakkelijker om waardevolle informatie terug te vinden en dat maakt het terugkeren naar jouw podcast de moeite meer dan waard.

Heb je een Engelstalige (Franse, Duitse of Spaanse) podcast, doe er je voordeel mee. En natuurlijk houden we je op de hoogte wanneer Nederlandstalige transcripties beschikbaar zijn. Volg je me al op LinkedIn?