Selecteer een pagina

AI-tools blijven als paddenstoelen uit de grond schieten, en als podcastmanager ben je vast getarget met een video van Autopod dus die wil ik niet onbenoemd laten, als het voorbeeld van de excitement rondom alle nieuwe AI-tools. Ik ben benieuwd wie er bovendrijft EN wie er zijn tool ook in het NEDERLANDS beschikbaar gaat maken #prettyplease (00:16)

Robots die muziek maken voor robots: AI die luistert naar AI en daarmee streaminggeld binnenhaalt. Briljant, maar niet oké. (04:17)

Spotify for Podcasters (de hostingkant van Spotify) heeft een stijgende lijn te pakken in het percentage van alle nieuw gepubliceerde afleveringen per maand. Waar staan onze Nederlandse hostingpartijen en welke verrassende podcasthosts zijn er? (06:17)

Apple verwijdert afleveringnummers uit de Podcasts-app waarom oh waarom? Want juist Apple was degene die er zo op hamerde om ze vooral niet in je afleveringtitel te zetten… (12:34)

Spotify Audience Network kruipt dichter en dichter naar ons land: na Duitsland is dit advertentieplatform nu ook in Spanje, Italië en Frankrijk gelanceerd. (15:06)

De podcastcase: wat doet de podcast O, o, de Mos zo goed om luisteraars voor nieuwe afleveringen te trekken? (16:01)

Kort nieuws

  • Soundcloud laat artiesten met topfans DM’en – dat zou tof voor podcasters zijn (20:21)
  • YouTube en podcasts: is ’t nou (al) geflopt of niet? (21:02)
  • Hollands Nieuws: een reclamecommercial van Podimo met leuke cijfers, dat wel en gefeliciteerd aan de winnaars van de NTR Podcastprijs (22:04)
  • Auphonic voegt ‘silence cutting’ toe, en dat deed me denken: moet je een alles-in-1-tool zoals Descript willen hebben, of toch met losse, maar specialistische tools werken? (23:04)